Alle oppskrifter Kaia Noer Alle oppskrifter Kaia Noer

Lammefrikasè

Noen ganger tenker man at alt var bedre i gamle dager. Ta kjøttgrytene, for eksempel: Hvordan kan egentlig noe noensinne bli så godt som en god gammeldags lammefrikassé? Enkelt er det også: Du trenger bare kjøtt, saus og god tid.

Les mer
Alle oppskrifter, Fisk og skalldyr Kaia Noer Alle oppskrifter, Fisk og skalldyr Kaia Noer

Sprøstekt ørret med ingefærkål og soyasmør

En enkel og usedvanlig velsmakende rett, som kan lages med mange fiskeslag – men gjør seg godt med fiskeslag hvor du kan servere med skinn, som da kan sprøstekes. Soyasmøret er også en ting alle bør kunne. En av de enkleste og mest velsmakende sausene du kan lage, og helt uten kraft er den også. Kan fint lages i forveien (ja flere dager) og varmes forsiktig opp under omrøring. 

Les mer
Alle oppskrifter Kaia Noer Alle oppskrifter Kaia Noer

Mulligatawnysuppe

På tamilsk betyr milagu pepper og thanni vann. Så når de engelske kolonistene hadde juksa seg fram til en fyldig kyllingssuppe som liknet litt på det de lokale inderne spiste, kalte de den Mulligatawny. Oppskriften har ikke så mye med India å gjøre – men god er den likevel!

Les mer