Salat med krydderstekt laks og egg

En deilig, smakfull og fyldig middagssalat med både salat, kokte og rå grønnsaker som passer like godt på sommeren som et lettere alternativ midtvinters.

omavin.rose-2741.jpg

INGREDIENSER

400 g laksefilet 

4 ss tandoori masala 

2 ss solsikkeolje el lign til steking

4 egg – kokte eller posjerte 

½ salathode

½ agurk – delt i 4 på langs, innmat fjernet og delt i terninger

2 plommetomater – innmat fjernet og delt i terninger 

2 stilker stangselleri – delt i terninger 

1 liten rødløk – i tynne skiver 

150 g grønne bønner – renset, delt i 2, kokt og avkjølt

2 dl kokte, hermetiske kikerter 

100 g sorte oliven

100 g brødkrutonger 

litt karse, koriander eller andre urter


FREMGANGSMÅTE

1

Sett ovnen på 210 grader, sett over vann til bønnene og til eggene, åpne kikertene og skyll i kaldt vann og la renne av seg i et dørslag. Lager du krutonger selv; disse ristes i ovn eller panne med litt olje/smør til de er gylne og sprø.

2

Eggene kokes så de fremdeles er bløte i kjernen, eller posjeres. 

3
Laksen deles i biter og vendes i krydderet på alle kanter. Fisken legges på et oljet brett/ildfast fat. Sett i ovn og bak i ca 8 minutter, til fisken er ferdig men fremdeles litt rå i kjernen. 

4
Resten av grønnsakene vaskes og kuttes, salaten rives. Fordel grønnsaker, krutonger og salat på et fat/bolle eller tallerkner.


Serveringstips

Server gjerne med godt brød og smør eller olje.

Variasjon

Varier gjerne salaten med; reddiker, fennikel eller andre grønnsaker du liker.

Drikketips

Dette er på mange måter en klassisk sommerrett, enkel men allikevel smakfull og delikat og kan matches med mye av sommerens lettere drikke. Gå for friske, lyse, fruktige og bløte roseviner fra Provence og lignende stil viner vil gå utmerket men også mer strukturerte roseviner passer utmerket om du liker denne stilen. Tørr og mineralsk riseling og grüner kan også gå utmerket.


Foto matrett: Stian Broch

Forrige
Forrige

Grillet laks med hjertesalat i kulturmelkdressing

Neste
Neste

Kylling Pil Pil