Grillet laks med hjertesalat i kulturmelkdressing

Det blir ikke mer sommerlig enn dette. Enkelt og mildt i smakene, men delikat og lett som en sommerdag i seg selv.

Laks med kultursalat oma-hvitvin-0257.jpg

INGREDIENSER

600 g laks 

Salt og pepper 

2 ss olje 

2 hjertesalat finsnittet

2 dl Kulturmelk (eller kesam) 

3 ss eple/hvitvinseddik

2-4 ss sitronsaft

2 ss sukker 

salt og pepper 

600 g nypoteter 

salt 

persillestilker 

litt hakket persille

litt smør


FREMGANGSMÅTE

1

Sett over poteter med salt og persillestilker en gang og fyr opp grillen med en gang om du vil grille.


2

Riv opp salaten i grove biter og vask den i kaldt vann. Tørk den i en salatslynge eller i et rent kjøkkenhåndkle. Rør sammen ingrediensene til dressingen og sett kjølig. Slå dressingen over salaten rett før servering og server da umiddelbart.


3

Fisken stekes rett før salaten er ferdig, slik at den ikke blir tørr. Krydre fisken med salt og pepper, pensle med litt olje. Legg fiskestykkene på grillen og stek gyllen på begge sider. Totalt skal fisken ha omtrent mellom 6-10 minutters steketid, avhengig av tykkelse på bitene. Løft ut fisken og la den hvile på et fat. Klem gjerne over litt sitron eller limesaft, kaldpresset olivenolje og ettersalte før servering.


4

Når potetene er møre siles vannet og stilkene av, la dampe litt før du vender med hakket persille og smør. 

Server med kokte poteter og salaten.


Foto matrett: Stian Broch

Forrige
Forrige

Breiflabb i spekeskinke, med portugisisk ris

Neste
Neste

Salat med krydderstekt laks og egg