Barnemat_2018_4114.jpg

Om Ole Martin Alfsen

Jeg har hatt en fantastisk reise siden jeg begynte å jobbe med mat og drikke på midten av 80-tallet. Først kokkeskole på Sogn VGS og deretter læretid på Hotel Ambassadeur i Oslo, med eksamen og fagbrev som utdannet kokk i 1988. Etter noen overveldende mat- og vinkombinasjoner, ble jeg tidlig i karrieren opptatt av vinens rolle i måltidssammenheng. Dette førte til at jeg endelig i 2000 tok vinkelnerutdannelse i regi av Gastronomisk Institutt. Dette førte til at jeg etter 4 uforglemmelige år på Palace Grill, og totalt 15 fantastiske år i restaurantbransjen, i 2001 tok skrittet videre ut av restaurant og inn på Gastronomisk Institutt og senere Kulinarisk Akademi. 

Her fikk jeg muligheten til å bygge videre på sommelierutdannelsen med et toårig Diploma-studie på vin og brennevin i regi av engelske WSET, som jeg fullførte i 2003. 

Tiden etter restaurantbransjen har bydd på utrolig varierte arbeidsdager og oppgaver. Jeg har undervist og holdt kurs om mat, drikke og ikke minst mat og drikke i kombinasjon. Jeg har vært involvert i flere TV-produksjoner, snakket om mat og drikke i radio, skrevet og medvirket til flere bøker, jobbet som vinskribent for NTB Fakta og i Dagens Næringsliv, hatt ansvar for Vinkelnerutdannelsen og bygget opp Vinmonopolets interne utdanningsprogram for mat og vin i kombinasjon, for å nevne noe. 

I 2013 lanserte jeg også min første vin under egen merkevare OMA, og OMA-universet har vokst og utviklet seg siden den gang og er i stadig utvikling. I 2020 etablerte jeg selskapet OMAVIN AS som skal utvikle OMA-merkevaren videre.

Se omavin.no for mer informasjon om vinene mine.

Følg meg gjerne på instagram: @omamatogvin eller på youtube.

For kommersielle samarbeid eller booking-forespørsler, ta kontakt på: hei@olemartinalfsen.no.