Breiflabb i spekeskinke, med portugisisk ris

Arroz con tamboril er en portugisisk risrett hvor tynne skiver breiflabb trekkes sammen med risen de siste minuttene. Her har jeg tillat meg å rulle fisken i spekeskinke for mer smak og konsistens.

Breiflabb og ris oma-hvitvin-0292.jpg

INGREDIENSER

600 g breiflabb

16 salvieblader eller basilikum 

litt smør

8 små skiver spekeskinke 

¼ dl olje

1 sjalottløk – finhakket

2 fedd hvitløk – finhakket

300 g paella- eller risotto ris

1 ts salt

1 ss tomatpuré

2 ts gurkemeie 

ca. 1 ½ fiske- eller kylling buljong 

litt sitronsaft

4 ss extra virgin olivenolje (eller smør) 

¼ dl fløte/creme fraiche 

salt og pepper

1 liten pose frosne erter 

litt sitronsaft 

litt hakket persille 

salt og pepper


FREMGANGSMÅTE

1

Varm opp en stor plate hvor du koker opp kraften/buljongen. Hakk opp løk og hvitløk.

2

I en vid og høy stekepanne eller en vid gryte tilsetter du olje. Fres løk, hvitløk og ris sammen på middels temperatur til løken er blank. Tilsett tomatpuré, gurkemeie, litt salt og la frese i 30 sekunder. Ha i 1,2 liter av kraften, kok opp og la det småkoke mens du rører innimellom.

3

Mens risen koker, deler du fisken i serveringsstykker, krydrer med litt salt og pepper. Legg på noen salvieblader på hver bit og rull så hver bit i spekeskinke. Stekes i litt olje/smør i stekepanne eller på grill, totalt ca 10-12 minutter. Det er fint om fisken har en litt rå kjerne så den ikke blir tørr. 

4

Når risen har kokt i ca. 14 minutter, tilsetter du fløten og ertene, kok så videre i ca 2-3 minutter - justerer væskemengden om det trengs, den skal være bløt i konsistensen. Ha over olivenolje eller smør, sitron og hakket persille ved servering, konsistensen skal da være bløtere enn risotto.

Server med fisken på toppen og en liten, enkel salat.


Foto matrett: Stian Broch

Forrige
Forrige

Pasta med blåskjell og persille

Neste
Neste

Grillet laks med hjertesalat i kulturmelkdressing