Lammeloaf med grønnsaker

Også lam kan bli pudding – med grønnsaker både oppi og som saus til. Knall hverdagsmiddag!

lammeloaf_OMA.jpg

INGREDIENSER

400 g lammekjøtt, kvernet

¼ squash

1 stilk stangselleri

½ gulrot

¼ rød paprika

½ rødløk

1–2 hvitløkfedd

30 g brødkrumme

30 g parmesan, revet

1 stort egg

1 ss spisskummen, malt

1 ss allehånde, malt

1 ss paprikapulver

salt og pepper

200 g cherrytomater, delt i to

½ rød paprika, i små biter

1 hvitløkfedd, finhakket

½ rødløk, i små biter

4 ss olivenolje, kaldpresset

¼ dl vann/kyllingkraft

salt og pepper

litt sitronsaft


FREMGANGSMÅTE

1

Forvarm ovnen til 190 °C. Hakk alle grønnsakene smått, og ha dem i en bolle sammen med de øvrige ingrediensene. Kna det hele sammen for hånd til en jevn, fin deig. Jo mer du knar, jo finere blir deigen.

2

Legg deigen i en liten brødform. Sett en langpanne i ovnen, hell i 1 liter kokende vann og sett brødformen midt på langpanna. Stek lammeloafen i ca. 50 minutter, til den er gyllen på toppen og kjernetemperaturen når 65 °C.

3

Mens puddingen baker, freser du løk og hvitløk blank på lav temperatur i en kjele. Ha i tomat, paprika og vann/kraft. La trekke til tomatene faller fra hverandre. Smak til.


Serveringstips

Med salat, crudités og gjerne ristede pitabrød eller ris, couscous eller bulgur.


Foto matrett: Sigurd Fandango

Likte du denne retten? Den er fra boken “Familiekokeboka” som du kan kjøpe i nettbutikken min her.

Forrige
Forrige

Bolhinos med tomatsalsa

Neste
Neste

Helstekt blomkål med godsaker på