Helstekt blomkål med godsaker på
Dette er en felles favoritt vi har: En av de enkleste vegetarmiddagene du kan lage – og en av de beste. Varier med krydder oppå og tilbehør til, så får du middag som alle liker.
INGREDIENSER
1 blomkålhode
2 ss rapsolje
1 ss karri
½ ss paprikapulver
litt sitronsaft
salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
1
Sett ovnen på 200 °C, over- og under-varme. Skjær av bladene på blomkålen og skyll den. Legg den i en ildfast form eller fat, gni olje over hele blomkålen, dryss på krydder og gni det inn i blomkålen.
2
Sett i ovnen og bak til blomkålen er mør, men fast i stilken og har en fin, gyllenbrun farge. Det tar omtrent 35–45 minutter avhengig av størrelse på blomkålhodet.
3
Ta blomkålen ut av ovnen, klem over litt sitronsaft og salt og pepper
Variasjon
Varier gjerne krydderne: Hvis du får tak i harissa eller ras el hanout, er det enda bedre, og det gjør blomkålen enda litt hissigere. Du kan også bruke indiske krydderblandinger som garam masala eller tandoorikrydder.
Foto matrett: Sigurd Fandango
Likte du denne retten? Den er fra boken “Familiekokeboka” som du kan kjøpe i nettbutikken min her.