Dampede blåskjell med røkt chili

Blåskjell er naturlig fast food, i tillegg er det svært allsidige og brukervennlige og kan matches med svært smaksrike ingredienser uten å miste egenkarakter. Chipotle er en av dem som fungerer utrolig godt.

Blåskjell_OMA.jpg

INGREDIENSER

1 kg blåskjell

2 ss rapsolje

1 dl hvitvin (eller fiskekraft og litt sitron)

2 gulrøtter i skiver

2 stilker stangselleri i skiver

¼ fennikel i staver

3 dl kremfløte

1 løk, finhakket

2 hvitløkfedd, finhakket

½–1 chipotle-chili (røkt jalapeños), bløtlagt og finhakket

2 ss flatpersille, finhakket

2–4 kvister timian, finhakket

litt sitronsaft

nykvernet pepper


FREMGANGSMÅTE

1

Skyll blåskjellene i kaldt vann og rens dem for eventuelt rur og skjegg. Rens og hakk opp øvrige ingredienser.

2

Fres løk og hvitløk i oljen til den er blank og myk, uten at den tar farge. Ha i blåskjell og hvitvin. Kok opp under lokk og la skjellene dampe i ca. 3 minutter og løft så ut skjellene med en hulløse så kraften blir igjen i kjelen.

3

Ha chipotle, timian, grønnsaker og fløte i kjelen, kok opp og la det koke inn noen minutter til grønnsakene mørner noe og sausen tykner litt. Ha så skjellene tilbake i kjelen.

4

Kok opp igjen, tilsett persille, smak til og server.

Server gjerne med pommes frites, søt-potetchips, eller godt, lyst brød.


Variasjon

Om du ikke har chipotle, kan du bruke strimlet bacon og vanlig fersk rød chili. Stek da baconet aller først, slik at du får ut mest mulig av røyksmaken.


Foto matrett: Sigurd Fandango

Likte du denne retten? Den er fra boken “Familiekokeboka” og kan kjøpes i nettbutikken min her.

Forrige
Forrige

T-bone steak

Neste
Neste

Bolhinos med tomatsalsa