Alle oppskrifter Kaia Noer Alle oppskrifter Kaia Noer

Doughnuts med rørte bær

Jeg har aldri forstått meg på smultringer, men gode, luftige doughnuts, derimot, har jeg full forståelse for. Forskjellen ligger i røra. Mange vil kanskje tenke at dette er mer en godbit til kaffen på café, men jeg vil påstå at gode, hjemmelagde doughnuts med rørte bær og hjemmelaget is er dessert så god som noen!

Les mer
Alle oppskrifter Kaia Noer Alle oppskrifter Kaia Noer

Pasta med fløtesaus, squash og røkt kolje

Røkt kolje er faktisk knallgodt også med annet tilbehør enn poteter og eggesmør, med sin deilige smak av salt og røyk som mange barn liker. Få fiskebutikken til å filetere for deg– eller bruk rester fra en tidligere koljemiddag, Annen røkt fisk som torsk og laks fungerer også helt supert i denne retten.

Les mer
Alle oppskrifter Kaia Noer Alle oppskrifter Kaia Noer

Grønnsaksgallette

En fantastisk grønnsakspai, eller terte om du vil, som fungerer utmerket som egen vegetarrett – gjerne med en liten frisk salat på siden. Eller som et smakfullt, saftig og ratatouillelignende tilbehør til høstens lam.

Les mer
Alle oppskrifter Kaia Noer Alle oppskrifter Kaia Noer

Kylling og morkelsaus

God spise til god vin er en av livets store gleder. Kylling med morkelsaus er en av mine definitive favoritter på tallerken, og morsom med tanke på vinvalget. Her er det personlig preferanse, årstid, tid på døgnet eller humør som avgjør. For denne retten fungerer like godt med en saftig, bløt og ungdommelig rød burgunder som en fatgjæret og gjerne litt utviklet, hvit burgunder. På hver sin måte renser og rydder de opp i munnhulen, og med sine store aromatiske forskjeller, finner de begge hver sine ekko til retten, som gjør at både smak og tekstur smelter sammen i nydelig harmoni.

Mest stas er det med en helstekt kylling, men også stekte kyllingbryst, eller enda bedre: benfrie lår, er helt nydelig – om enn noe mindre feststemt, her er en oppskrift på Morkelsaus jeg håper faller i smak!

Les mer
Alle oppskrifter, Supper Anna Andresen Alle oppskrifter, Supper Anna Andresen

Hverdags-ramen med kylling

Den japanske nudelsuppa ramen har blitt en internasjonal hit de siste årene. Prinsippet i denne hverdagsvarianten er en enkel buljong som smaksettes med sitrongress, ingefær og litt chili (barn er ikke redd for smak!). Her er utgangspunktet rester av søndagskyllingen, med super kraft og rester av kjøttet.

Les mer
Alle oppskrifter, Søtt Halina Sjuve Haanæs Alle oppskrifter, Søtt Halina Sjuve Haanæs

Hollandsk eplekake

Dette er eplekaken som har alt: en deilig, fet og smaksrik bunn med masse smør, rosiner, kanel, rom, aprikossyltetøy, smør, sitron og friske, syrlige epler. Du må legge litt tid i tilberedningen, men bevares – du vil bli belønnet med det som kanskje er verdens beste eplekake.

Les mer
Alle oppskrifter, Kjøtt Halina Sjuve Haanæs Alle oppskrifter, Kjøtt Halina Sjuve Haanæs

Lammelår med sennepsjy og annapotet

Den klassiske lammesteika hører høsten til. Her er en enkel variant som gir deg saftig steik, og sausen lages i prinsippet under steika og jevnes med grønnsakene, som får bake med. Hvis du ikke kan beine ut og binde opp lammelåret, kjøp det ferdig beinet ut og bundet opp, eller be slakteren gjøre det.

Les mer
Alle oppskrifter, Kjøtt Halina Sjuve Haanæs Alle oppskrifter, Kjøtt Halina Sjuve Haanæs

Indisk lam med spinat

En av mine definitive favoritter. Du kan gjøre den rustikk og røff med grytekjøtt med bein, eller forfinet med lammelår i grove biter. Det blir rimeligere, mer fett og mer smak med bein, mens det mørere lårkjøttet blir mildere og magrere, og koketiden nesten bare det halve.

Les mer